Print Friendly, PDF & Email

Et tilbageblik på bloggen og madplanen for 2016 fortæller, at vi sidste år blandt andet spiste hamburgerryg og flødekartofler, friske forårsruller og tarteletter med høns i asparges i uge 49. Faktisk lidt hyggeligt at sidde og læse tilbage på bloggen, der jo på en måde fungerer som en dagbog for mig – og i bund og grund noget, som jeg gør alt for sjældent.

I dag er det så blevet d. 1. december og udover masser af julehygge og en tur på biblioteket efter hyggelige julebøger og magasiner, så skal vi også have pyntet til jul herhjemme. De små ting som kalenderlys, adventskrans, vores amerikanske julesok og lyskæderne i haven er på plads, men der skal også hænges smukke og glitrende stjerner i vinduerne og pyntes lidt mere. Hvid, sølv og guld er det gennemgående farvetema herhjemme og så selvfølgelig gran, grene, kogler og mos samt smukke hvide og grønne julestjerner i vindueskarmene og hyacinter i glas, som fylder stuerne med duft…

Madplan uge 49.

Mandag – Vi skal have tarteletter med høns i asparges, som jeg synes er sådan en lidt hyggelig ret, som bare skal til engang imellem. Denne gang bliver det dog i den lidt nemmere udgave, hvor jeg bare koger et par kyllingefilet’er i stedet for en hel høne og kommer det findelte kyllingekød i en god aspargessauce.

Tirsdag – Det er blevet koldt udenfor, så vi spiser mange supper. En af favoritterne lige nu er en portion rygende varm, fransk løgsuppe med gratineret ostebrød på toppen. Så enkelt og lækkert og dejligt mættende aftensmad.

Onsdag – Menuen står på tacosalat i sprødbagt tacoskål – en superlækker tex mex inspireret salat med oksekød og så er den bare så fin at se på, når den anrettes i en spiselig skål, men selvfølgelig er det ikke et must at lave en skål. Salaten kan også bare serveres med brød, tacoskaller eller måske tortillachips.

Torsdag – Vi skal have kylling i fad med pikantost og bacon og ris ved siden af. En af vores mange livretter, som bare SKAL på menuen med jævne mellemrum og så er det dejligt nemt at lave.

Fredag – Weekenden skal fejres med langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær og lækker sauce, hasselback kartofler og denne her skønne rødkålssalat, som forresten også er på menuen til andestegen juleaften. Et lækkert, friskt og sprødt indslag til den ellers lidt fede mad.

Lørdag – Det er faktisk ikke så længe siden, at vi sidst fik tigerrejer med hvidløg, chili og persille, men de var så forrygende lækre, at vi har aftalt, at de skal på menuen igen. Jeg laver en stor portion, så det er nok til en hovedret og serverer desuden hjemmebagt brød og en lækker, grøn salat ved siden af rejerne.

Søndag – Vi skal have en frikadellesandwich på den helt klassiske måde – hjemmelavede frikadeller, rødkål og agurkesalat og så bliver det altså ikke meget bedre. Tilbehøret bliver en eller anden form for ristede kartofler og måske også lidt gulerødder, peberfrugt og agurk i stave som det grønne indslag. Et lækkert punktum for uge 49.

Pin It on Pinterest

Share This