Print Friendly, PDF & Email

Så nåede vi uge 7 og for rigtig mange skolebørn – og måske også for deres forældre, står der nu en uges vinterferie på programmet. Når man, som os, har snydt lidt og taget forskud på glæderne, så er der ikke noget, som hedder vinterferie i uge 7, men det skal da ikke forhindre os i rigtigt at hygge igennem, nyde årets sidste fastelavnsboller og måske også dele et marcipanhjerte, eller hvad vi nu finder på, til Valentins dag, som ligger d. 14. februar.

Madplan uge 7.

Mandag – Mandag er det fastelavnsmandag og vi skal have wienerkarbonader, som er karbonader, der er klædt ud som wienerschnitzler med “dreng” på toppen. En rigtig hyggelig vinter- og mormorret, som serveres med råstegte kartofler og dampede, grønne ærter. Måske det også lige bliver til årets sidste hjemmelavede flødefastelavnsbolle af den nemme slags.

Tirsdag – Februar viser tænder og det er isnende koldt udenfor, så vi har ingen planer om at droppe de ugentlige suppedage foreløbigt. Tirsdag bliver det en skøn og cremet kartoffelsuppe, som hører til blandt de allermest simple suppeopskrifter, som jeg overhovedet kender. Tilbehøret kunne sagtens være en varm panini med kylling, pesto og ost – jeg er inde i en “panini-periode” og spiser dem næsten dagligt.

Onsdag – Onsdag skal vi have en lækker svamperisotto med letristede svampe. Normalt indgår der altid kantareller, når jeg laver svamperisotto, men de er jo primært fremme i efteråret, så nu må vi se, hvilke svampe det bliver – en blanding af forskellige svampe er virkelig lækkert, men gode, brune markchampignons fejler bestemt heller ingenting. Risottoen er kødfri, men der kan tilføjes kød i form af et drys sprødstegt bacon eller chorizo på toppen eller et stykke grillet kylling eller laks ved siden af. Måske en lille bid chokoladekage eller lidt frugt med chokoladedyp til dessert – det er jo Valentins dag.

Torsdag – Stegte skrubber eller rødspætter med persillesauce og kartofler – forskellen er jo minimal, men det afhænger lidt af udvalget hos fiskehandleren. Hvis man synes, at der skal være ekstra tilbehør, så kan jeg anbefale en portion gulerodssalat med marinade af citron- eller appelsinsaft og lidt honning.

Fredag – Fredagslasagnen er tilbage og denne gang bliver det en helt klassisk og traditionel oksekødslasagne med en god, langtidssimret kødsauce og hjemmelavet bechamel. Der findes mange lækre lasagnevarianter, men den originale går man bare aldrig galt i byen med. På denne tid af året serverer jeg som regel ikke salat til lasagnen, men fylder i stedet ekstra mange grønsager i kødsaucen – revet gulerod, majs, peberfrugt, forårsløg og finthakket squash eller aubergine, for nu blot at nævne et par eksempler.

Lørdag – Lørdag aften byder på hygge og selvforkælelse, så vi skal have en lækker, rosastegt kalvecolutte. Tilbehøret bliver sprøde hasselback kartofler og sauce – enten lavet på rødvin og skyen fra culotten eller en hjemmelavet whiskeysauce, som hører til blandt favoritsaucerne herhjemme, når det drejer sig om tilbehør til rødt kød. Desuden en portion bagt græskar med timian, feta og mandler – forrygende lækkert grønsagstilbehør, som passer sig selv i ovnen samtidig med kartoflerne.

Søndag – Menuen står på en rygende varm og lækker paprikagryde med kylling og bacon. Vi skal have kogte ris og dampede aspargesbroccoli ved siden af, men man kan også sagtens servere gryden med en ordentlig portion let og luftig, hjemmelavet kartoffelmos. Rigtig søndagsmad.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)

Pin It on Pinterest

Share This