Print Friendly, PDF & Email

Morten og jeg har jo en lille tradition med at tage sydpå og holde en uges totalt afslappende solferie i slutningen af maj eller starten af juni. Vi rejser til Spanien i næste uge og skal derfor ikke “spise med”, men derfor skal I da ikke snydes for en madplan af den grund – det kunne jo være, at I stadig kunne bruge lidt inspiration til aftensmad og tilbehør i den kommende uge?

Selvom vi glæder os til masser af sol og varme i Spanien, så ser det ud til at det fine vejr fortsætter herhjemme – måske lidt køligere end den sidste uges tid og også med lidt skyer engang imellem, men stadig med masser af solskinstimer. Derfor er der selvfølgelig masser af let og sommerlækker aftensmad på menuen, ligesom der er skruet op for de lækre sommergrønsager og så er der en skøn sommerkage at glæde sig til under “Ugens lækkeri”.

Madplan for uge 21. 

Mandag – Menuen står på lækre og saftige kyllingefrikadeller, som jeg kun kan anbefale, hvis man ikke har prøvet dem endnu. I stedet for klassisk sommertilbehør som eksempelvis kartoffelsalat, så kan jeg anbefale en perlebygsalat med masser af lækker sommergrønt. Bliver der rester, så er både frikadeller og perlebygsalat også et hit i madpakken.

Tirsdag – Ugens “fisk” bliver en lækker tærte med tun, chili og forårsløg. Herhjemme er vi ret glade for varm tun, men hvis ikke man bryder sig om det, så kan tærten faktisk også laves med rejer – det bliver den bestemt ikke mindre lækker af. Lav evt. en salat til tærten af resterne fra mandagens perlebygsalat.

OnsdagSquash i fad – en skøn sommerklassiker bestående af ovnbagte squash med en krydret kødsauce. Jeg såede squash i haven forleden dag og de er selvfølgelig ikke vokset ret meget endnu, men jeg glæder mig til at høste masser af squash senere på sommeren og indtil da nøjes vi med squash fra butikkerne. Vi får ris ved siden af de bagte squash, men man kan også servere ovnbagte kartoffelbåde til.

Torsdag – Jeg er vild med one pot meals og denne her one pot spaghetti bolognaise er ingen undtagelse – masser af smag og et minimum af opvask. Lav gerne lidt ekstra, så er der til superlækker aftensmad fredag.

Fredag – Jeg elsker indbagte pizzaer, men de hjemmelavede er og bliver altså de bedste. Fredag er der skønne, indbagte pizzaer med fyld af spaghetti bolognaise og ost på menuen – rigtig fredagsmad. Jeg kan anbefale at servere pizzaerne med grønsagsstave og en eller anden lækker dip, fx en hjemmelavet chili hummus. 

Lørdag – Weekendmenuen står på burgere med hjemmelavet pulled chicken. Pulled chicken smager skønt på grillen, men det kan også sagtens laves i ovnen, så det er ikke noget problem, hvis vejret ikke holder. Lav en god stor portion – så er der også til lækker aftensmad søndag. Jeg anbefaler, at man serverer lidt salatgrønt – salat, tomat og agurk samt hjemmelavet coleslaw til pulled chicken burgere og så er det jo oplagt med kogte majskolber til.

Søndag – Søndag fungerer denne gang lidt som en restedag – menuen står på lækre, bagte kartofler med fyld af pulled chicken og coleslaw fra lørdag og jeg lover, at der er tale om skønne rester. Nem og lækker aftensmad på en søndag og så meget arbejde kræver det jo ikke, at lave dobbelte portioner af kylling og coleslaw lørdag, når man alligevel er i gang.

Ugens lækkeri. Sommerkage med marengs og hindbærfløde – en skøn kombination af sprøde marengsbunde og luftig hindbærflødeskum. Så bliver det ikke meget bedre. Superlækker til en god kop kaffe eller som afslutning på en skøn sommermiddag.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)

Pin It on Pinterest

Share This