Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Skinkestang med champignons.

33 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Annonce, Frokostretter, Hovedretter, Ideer til studentermad, Lette retter, Nemlig opskrifter, Opskrifter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Svinekød

En skinkestang er en klassiker, der ligesom sine fætre, tunmoussen og den indbagte mørbrad med butterdej, faktisk er et overstået kapitel. Et såkaldt levn fra 80’erne, men som nogle af os har lidt svært ved helt at slippe. Simpelthen fordi de smager for godt. Og det giver jo god mening, at man har lidt svært ved at give afkald på sprødbagt butterdej med cremet fyld af flødeost, champignons og skinke.

Se også – Hønsesalat på sprød butterdej I Aspargestærte med butterdej I Bacontwistere med butterdej

Skinkestang opskrift.

Jeg bruger en rulle fersk butterdej, som passer perfekt i størrelsen til en skinkestang. Men vil man hellere bruge små, frosne plader butterdej, og selv rulle dem sammen, så er det selvfølgelig også en mulighed. Man kan også kaste sig ud i en hjemmelavet butterdej, men det synes jeg nu er lidt meget at gøre ud af det. Selvom en skinkestang bestemt er lækker.

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

Tip! Se mine bedste tips til variationer af fyldet i skinkestangen under opskriften. 

4,17 fra 43 stemmer

Skinkestang med champignons

Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 250 gr champignons (rensede og skåret i skiver)
  • 200 gr flødeost naturel (eller flødeost med smag)
  • 150 gr kogt skinke (skåret i tern eller strimler)
  • 1 bdt purløg (klippet)
  • 1 spsk sød sennep (kan udelades)
  • 1 rulle fersk butterdej
  • 1 æg (til pensling)
  • salt og peber

Læg alle varer i kurv på Nemlig

    Fremgangsmåde

    • Opvarm olien på en pande og sauter champignonerne i den varme olie til de bliver bløde og har afgivet al væde. Hak evt. champignonerne groft.
    • Kom champignonerne i en skål sammen med flødeost, skinke, purløg, sennep, salt og peber.
    • Bred butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel skinkefyldet i en stribe på midten af dejen.
    • Fold begge ender af dejen ind over fyldet (ca 2-3 cm), så der er lukket af for enderne. Skær herefter siderne af dejen i skrå strimler (ca 2 cm brede) men uden at skære helt ind til fyldet. Fold skiftevis en strimlel fra højre og venstre side ind over fyldet, så der fremkommer et fint, flettet mønster.
    • Pensl skinkestangen med sammen pisket æg.
    • Bag skinkestangen i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 20-25 minutter, indtil den er gyldenbrun og gennembagt.
    • Lad skinkestangen hvile på bagepladen i 5-10 minutter og server den lun med salat.

    Frokost, aftensmad og natmad.

    En skinkestang er skøn som nem aftensmad, gerne med en fyldig salat ved siden af. Derudover er den oplagt som lun frokostret eller på en buffet, hvor den som regel vækker stor glæde. Endelig er den perfekt som natmad til større og mindre fester. Ikke mindst fordi, man kan forberede skinkestangen helt indtil det punkt, hvor den skal i ovnen og bages. Det bliver således ikke nemmere, at forberede natmaden i god tid, og bare smække den i ovnen ca 30 minutter før servering.

    Den rå skinkestang kan for øvrigt også fryses, hvis man vil være i RIGTIG god tid. Man skal blot huske at vente med at pensle dejen med sammenpisket æg, indtil lige før skinkestangen skal i ovnen. Ellers kan ægget risikere at udtørre og give nogle lidt kedelige “krakeleringer” i den fine, blanke overflade. Men ellers er der ikke noget at bekymre sig om.

    Skønne variationer.

    Selvom det hedder en skinkestang, så er der faktisk masser af muligheder for variation mht kødet. Normalt bruger jeg en god, kogt skinke eller hamburgerryg, som jeg selv skærer i mindre stykker. Og allerbedst er det selvfølgelig, hvis man har en rest kogt skinke eller hamburgerryg til overs fra aftensmaden, som er lige til at skære ud.

    Vil man slet ikke have skinke i skinkestangen, så kan man i stedet bruge sprødstegt bacon eller stegt/kogt kyllingefilet skåret i mundrette stykker.  En anden mulighed er små tern af rå laks, ørred eller rejer. Bruger man fisk, kan man overveje at udskifte champignonerne med dampet spinat og evt. grønne asparges i mindre stykker. Både spinat og asparges passer perfekt til fisk.

    Og apropos champignons, så kan disse også udskiftes, eller suppleres, med andre skønne svampe i svampesæsonen. Man kan fx bruge kantareller, Karl Johan eller hvad man nu synes. Man kan også droppe kød og fisk helt og nøjes med at komme grøntsager i ostemassen.

    Flødeost med smag eller naturel.

    Man kan vælge at bruge flødeost naturel eller med smag. Fx pikantost, hvidløgsost, krydderurter, chiliost og lignende. Flødeosten røres sammen med skinke skåret i tern eller strimler, og fyldet smages til med sennep, friskhakket purløg, salt og peber. Derudover tilsættes der ristede, finthakkede champignons til fyldet, men grøntsagerne kan sagtens varieres. Man kan således snildt sautere lidt hakket løg, hvidløg, peberfrugt, porre eller forårsløg sammen med svampene, hvis man vil have ekstra grønt.

    Subscribe
    Notify of
    33 Kommentarer
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    Se alle kommentarer
    Maj-Britt
    11 år siden

    Mums, hvor er det bare lækkert. Lavede det også ofte engang, men er faktisk længe siden sidst.
    Måske det skal på madplanen snarest 🙂

    Tak for minderne 🙂

    Anne
    11 år siden

    Uhm, hvor ser det godt og nemt ud! Champingnon og flødeost går altid skønt sammen (:

    – Anne

    C'est la vie by G
    11 år siden

    Jeg havde helt glemt skinkestangen… En tidligere veninde serverede den altid, så jeg har faktisk aldrig nået at lave den selv – den må helt sikkert på bordet i løbet af foråret sammen med en grøn salat, for den smager jo rigtig godt 🙂

    Mette
    10 år siden

    Hej.. Super god opskrift 🙂 jeg står netop og laver den for anden gang.. Og tænker vi skal have noget salat og brød til.. Min spørgsmål er dog bare om man få noget tilbehør som mætter lidt mere, da jeg har en mand og to drenge som spiser en del? Mvh Mette

    Anja Mulberg
    2 år siden

    Kan man fryse den færdigbagt?

    Malene
    7 år siden

    Den er vare så god ? Har du nogensinde prøvet at bruge fyldet til pirogger? Det er vildt lækkert ?

    Bettina
    6 år siden

    Uha kan man bruge i steder ost smøre ost. Da ost er meget bandet lyst her ?

    Søren
    6 år siden

    Kunne man bare slippe for de p…. irriterende reklamer på din side…

    Bodil Jacobsen
    4 år siden

    Hej
    Kan jeg lave skinkestangen (4stk.) dagen før og opbevare dem i køleskabet eller er det bedst at bage dem og dagen efter opvarme?

    Ruth Toft
    4 år siden

    Skal til fætter-kusine-komsammen næste weekend, hvor vi alle skal have lidt med til buffet. Kan jeg lave skinkestangen færdig dagen før, og varme den i microovn inden den skal serveres?

    Jane
    3 år siden

    Elsker skinkestang👍🏻 Prøv at komme fyldet , blandet med 1/2 Kærgård, i optøet mini flutes. Skær en slids i toppen af flutset, i med blandingen, så 10 min i ovnen. Er så lækkert til en hygge aften, eller med på farten.

    Tanja
    3 år siden

    5 stars
    Så godt!
    Min teenage-søn lavede det hele med vejledning fra “køkkenchefen”.
    Et flot resultat og en stolt søn.
    Og så var dejen lige så god på 2.dagen.

    Karin
    3 år siden

    Hej
    Hvor meget ost skal bruge til 13 personer?

    Mette Gjøl
    3 år siden

    Jeg bytter ofte, med stort held, skinken ud med rejer. Så når vi er 10 til frokost laver jeg en stang med skinke og en med rejer. Og hertil en god grøn salat

    Maja
    1 år siden

    Hvad kan være godt at servere til? Synes det kan blive en lidt “nøgen” ret, hvis den serveres alene.

    Berit
    1 år siden

    Fik den her til aften, den var virkelig lækker. Tusind tak for en god opskrift Hilsen Berit

    Vera Pedersen
    1 år siden

    Det er rigtig gode opskrifter.jeg har lige lave 6 skinkestænger som skal bruget til let frokost,har kommet dem i fryseren
    Ubagt, skal de tøes op inden man bager dem