Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kransekagestykker – nem opskrift på hjemmelavet kransekage.

3 kommentarer
Ideer til studentermad, Julemad og juleopskrifter, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Kransekage er ikke bare festligt. Det smager også supergodt og er en helt uundværlig del af vores nytårsaften. Normalt laver jeg en klassisk kransekagetop til nytår. Vi er som regel er omkring 8 personer, og så bliver sådan en top ret nemt spist. Og hvis ikke, så er det altså lidt hyggeligt med et stykke kransekage 1. januar. Men er man ikke ret mange nytårsaften. Eller har man ikke lyst at kaste sig ud i en kransekagetop. Så kan jeg virkelig anbefale, at lave klassiske kransekagestykker. Det er ret nemt og de smager så dejligt. 

Se også – Kransekagetop med 8 ringe I Kransekagekonfekt I Nøddekurve til is 

Hjemmelavede kransekagestykker.  

Kransekagestykker er relativt nemme at lave. Og som med alle andre former for kransekage, så kan de fryses. Faktisk bliver kransekage som regel kun bedre efter en tur i fryseren. Så lav bare en god portion og ta’ så de stykker ud af fryseren, som skal bruges. Dog venter jeg som regel med at pynte kransekagen med glasur, til de er har været i fryseren. Ellers kan man risikere, at glasuren “knækker” og falder af. 

Det med at fryse kransekagen gælder for øvrigt også rester fra nytårsaften. Så hvis man har lavet en top, og der er blevet alt for meget til overs, så del den evt. og frys ringene ned enkeltvis. Det tager ikke mere end en halv times tid ved stuetemperatur, før sådan et par stykker kransekage er optøede. Og så er der en lille lækkerbisken til en god kop kaffe.

3,38 fra 27 stemmer

Kransekagestykker

Bagetid15 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 250 gr marcipan
  • 3 spsk æggehvide (evt. past. æggehvider)
  • 50 gr flormelis

Glasur

  • 50 gr flormelis
  • 2 spsk æggehvide (evt. past. æggehvider)

Desuden

  • 200 gr mørk chokolade til pynt (kan udelades)

Fremgangsmåde

  • Pluk marcipanen i mindre stykker og ælt den sammen med æggehvide og flormelis, til konsistensen er som modellervoks.
  • Dejen kan også samles i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Drys lidt flormelis på bordet og vend dejen ud. Tril dejen til pølser på tykkelse med en tommelfinger. Skær derefter stængerne i stykker á ca. 5 cm.
  • Spids stykkerne let til i toppen, så de får form som klassiske kransekagestykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fugt evt. fingrene let, hvis dejen klistrer.
  • Bag kransekagerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 10-15 minutter, indtil de er gyldne.
  • Afkøl kransekagerne på ovnristen.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen og dyp enderne og evt. bunden af kransekagerne i chokolade. Sæt kagerne på et stykke bagepapir og lad chokoladen tørre.
  • Rør flormelis og æggehvide sammen til en tyk glasur. Juster evt. konsistensen med lidt ekstra flormelis eller æggehvide.
  • Glasuren må hverken være for tyk eller tynd, men en god fingerregel er, at man skal kunne danne fine toppe, der næsten bliver stående, når man rører rundt i glasuren.
  • Kom glasuren i en lille sprøjte- eller frysepose, klip et lille bitte hul og sprøjt glasuren på kransekagestykkerne i et fint zig-zag mønster. Lad glasuren tørre, før kransekagerne flyttes.
  • Kransekagerne kan holde sig i 3-5 dage ved stuetemperatur, hvis de pakkes i en lufttæt beholder eller plastpose. De kan desuden fryses og skal blot optøs i ca 30 minutter inden servering.

Lækre variationer.

Bryder man sig om det, så kan man sagtens fylde kransekagestykkerne med en stribe blød nougat eller pistaciemasse. Man skal blot brede “dejen” lidt ud og fordele fyldet på midten, lukke til igen og trille kransekagen til stænger, som kæres i mindre stykker og bages. Man kan også ælte kransekagemassen med lakridspulver, hvis man vil have lakridskransekage.

Der kan desuden tilsættes smag til kransekagerne ved at lave en glasur med smag, fx ved at tilsætte citronsaft, kirsebærsirup, hindbærsirup eller lignende. Og man kan pynte de færdige stykker kransekage med “smag” ved at drysse lakridsgranulat og frysetørret hindbær eller jordbær i den våde glasur. Det ser ikke bare fint ud men smager også skønt.

Subscribe
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Britt
8 måneder siden

Fryser du kransekager efter den er dyppet i chokoladen?

Britt
7 måneder siden

Tak 😊