Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hjemmelavet jordbærmarmelade…

0 kommentarer
Syltning
Gå direkte til opskriften

Hvis ellers man er typen, der hygger sig med at sylte, når den sæson er over os, så har man sikkert hylderne fulde af lækre marmelader nu og så er det jo oplagt, at lægge et dejligt glas syltetøj i en julegavekurv. Men nåede man ikke at sylte, imens jordbærsæsonen var på sit højeste, så kan man jo sagtens nå at sylte et par glas på en pose frosne jordbær. Desuden får man den helt fantastiske duft i hele huset af sommer, sol og søde jordbær i tilgift og hvem kan ikke have brug for et strejf af sommer, når dagene er fulde af regn og gråvejr?

Sådan et glas hjemmelavet marmelade er virkelig noget af en delikatesse at få foræret, navnlig hvis modtageren forstår at sætte pris på den slags, men af den ene eller anden grund måske ikke lige selv formår at gå i gang med syltningen. Hvis marmeladen skal foræres væk som en værtindegave, er det lækkert at pakke den ind i cellofan sammen med et par gode oste og måske en lille pakke lækre kiks.

Jordbærmarmelade med vanille.

4 mellemstore glas.

750 gr frosne jordbær – friske bær kan selvfølgelig også bruges

450 gr sukker

1 vanillestang

2-3 tsk geleringspulver

3 spsk sukker

Evt. atamon til skylning/sterilisering af sylteglas.

De frosne jordbær kommes i en gryde sammen med sukkeret. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Mas kornene ud i lidt sukker på et skærebræt, så kornene skilles ad. Kom vanillesukkeret og den tomme vanillestang i gryden. Kog bærrene i 10-15 minutter, til frugten er kogt ud og sukkeret er smeltet. Imens skoldes syltetøjsglassene og lågene med kogende vand og evt. atamon. Skum evt. marmeladen, hvis der samler sig meget skum på toppen, men det meste forsvinder igen, når marmeladen køler af. Rør geleringspulveret sammen med sukkeret i en lille skål. Tag gryden af varmen og rør geleringspulver/sukkerblandingen i gryden under omrøring. Sæt derefter gryden tilbage på blusset og kog den op i ca. 30 sek. under omrøring. Hæld den kogende marmelade på de skoldede glas og sæt lågene på. Opbevar marmeladeglassene tørt og ikke for varmt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer