Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madbrød med tomat, hvidløg og rosmarin.

10 kommentarer
Brød og boller, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Dette her madbrød med tomat er måske ikke det hurtigste i verden, for det skal hæve i ca. 1 times tid for at blive rigtig godt, men til gengæld hører det til blandt de nemmeste at lave og som en bonus skal man hverken have fingrene i dejen eller dejen ud på bordet. Der er med andre ord sparet på både opvasken og rengøringen, for alle ingredienserne skal blot røres sammen i en skål til konsistensen er som en tyk grød. Den slags opskrifter er virkelig guld værd, når man gerne vil servere hjemmelavede lækkerier, men ikke altid lige har overskuddet eller tiden til det.

Vi spiser madbrødet til tapas, til lækker pålæg eller ost og så som tilbehør til suppe og suppe var lige præcis grunden til, at madbrødet blev bagt forleden dag. Jeg serverede nemlig det skønne brød i store lunser til den gullashsuppe, som havde stået og simret på komfuret det meste af eftermiddagen. Brødet blev pyntet med lækre smagsgivere som cherrytomater, oliven, hvidløg og frisk rosmarin, som stadig stortrives i krukken på terrassen og så dryssede jeg med lidt havsalt, inden brødet kom i ovnen.

Selvfølgelig kan man bruge færre ting – fx smager et helt simpelt brød med rosmarin og havsalt dejligt – og man kan bruge andre smagsgivere som fx løg i tykke både, soltørrede tomater, tynde kartoffelskiver, ost i tern eller hvad man nu har lyst til. Man kan også tilføje lidt kød – personligt har jeg haft stor succes med en topping af sprøde bacontern og løg, men også skinke eller pepperoni og lidt ost kan anbefales – så minder madbrødet nærmest om en pizza. Især hvis den friske rosmarin udskiftes med basilikum eller oregano.

3,25 fra 8 stemmer

Madbrød med tomat og hvidløg

Hæve- og bagetid1 time 30 minutter
Samlet tid1 time 45 minutter
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 gr durummel
  • 250 gr hvedemel

Desuden

  • 2 spsk olivenolie
  • 100 gr cherrytomater
  • friske hvidløgsfed (skrællede)
  • oliven (kan udelades)
  • frisk rosmarin
  • havsalt

Fremgangsmåde

  • Hæld vandet i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie, durummel og hvedemel og rør til dejen er glat og har konsistens som tyk grød.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  • Hæld dejen i et ildfast fad (ca 15 x 25 cm) foret med bagepapir.
  • Pensl dejen med 2 spsk olivenolie og tryk herefter tomater, hvidløgsfed og oliven ned i dejen. Drys med frisk rosmarin og havsalt på toppen.
  • Lad dejen efterhæve i ca. 15 minutter.
  • Bag brødet ved 250 °C (varmluft) i 15-20 minutter, indtil overfladen er gylden og brødet er gennembagt.
  • Server brødet lun eller afkølet.
  • Brødet er bedst, når det er friskbagt, men det kan gemmes 1-2 dage og lunes inden servering. Det kan desuden fryses.
Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Janni
5 år siden

Hold nu k… hvor smagte det bare lækkert. Total farlig kulhydrat fælde.
Kan slet ikke stoppe med at spise af det

Kia
4 år siden

Hvor mange mennesker vil du skyde på der er til i dette brød? 🙂

Gurli
3 år siden

Hvor mange grader og hvor længe i en almindelig ovn, jeg bruger aldrig varmeluft.
Vh. Gurli

Elisabeth
3 år siden

Kan man lave dobbelt portion på en bradepande eller skal det være i et fad? 🙂

Mvh. Elisabeth :))

Pernille Hampe Jørgensen
2 år siden

Vil det kunne laves i forvejen og fryses. Tages op og lunes før servering?