Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Salat med bacon, blåbær, ost og valnødder…

0 kommentarer
Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

I dag skal det handle om en af de mest simple og alligevel lækre salater, som jeg kender. Den består slet og ret af 5 ingredienser, nemlig salat, bacon, blåbær, ost og valnødder og selvom man kan diskutere mængden af grønsager og måske også det sundhedsmæssige aspekt af salaten, så er det ikke desto mindre en forrygende lækker anretning, som er virkelig smuk at se på og så forsvinder den som dug for solen, hver eneste gang jeg serverer den.

Både blåbær og valnødder leder måske nok tankerne hen i retning af en efterårssalat og den passer da også forrygende som tilbehør til flere forskellige efterårsretter, men den er altså også virkelig god til grillmad. Jeg serverer den i hvert fald hele sommeren uden problemer og det er da også grunden til, at den rammer bloggen nu og ikke første senere på året.

Salaten er som sagt lige ud af landevejen og kræver nærmest ikke nogen opskrift, men herunder har jeg alligevel forsøgt mig og beskrevet sådan nogenlunde, hvad jeg bruger og hvor meget. Målene skal selvfølgelig bare tages med et gran salt, for er man eksempelvis vild med blåbær eller blåskimmeost, så bruger man selvfølgelig mere af det, ligesom ingredienserne kan varieres i det uendelige. Man kan fx bruge vindruer, jordbær, kirsebær eller hindbær i stedet for blåbærrene og bryder man sig ikke om blåskimmelost, så brug feta, frisk mozzarella eller bare almindelig skæreost i små tern. Osten kan også helt udelades og endelig kan jeg virkelig anbefale at erstatte strimlet iceberg med friske og sprøde babyspinatblade – det smager skønt og også af “lidt mere” end iceberg.

Jeg serverer salaten med en god, hjemmelavet creme fraiche dressing – dressingen er super simpel og består egentlig bare af creme fraiche, som smages til med salt og peber, et nip sukker, evt lidt citronsaft og godt med friskhakkede krydderurter fra haven. Man kan selvfølgelig også bruge en færdigkøbt creme fraiche dressing eller lave en olie-eddike dressing – evt. blandet med lidt honning og sennep a la denne her, som jeg bruger til tomatsalat med syltede rødløg.

Salat med bacon, blåbær, ost og valnødder.

3-4 pers.

½ strimlet iceberg – 1 pose friske babyspinatblade, salatmix eller lignende kan også bruges

1 pk bacon i tern

1 lille bk blåbær

50 gr blåskimmelost – kan erstattes af feta

2-3 spsk grofthakkede valnødder

Anret salaten på et fad. Steg bacon lysebrunt og sprødt på en pande og lad det afdryppe på køkkenrulle. Fordel bacon og blåbær ovenpå salaten. Smuldr osten og drys med valnødderne på toppen. Server med creme fraiche dressing.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer